7. Maijs 2012

„Cleanhouse” vadība Latvijas efektīvāko vadītāju vidū

Šā gada pavasarī „Dienas Bizness” sadarbībā ar uzņēmumu „Lursoft” izveidojis Latvijas efektīvāko vadītāju topu, un pakalpojumu nozares top 10 uzņēmumu vidū iekļauts arī „Cleanhouse”. Vadītāju tops izveidots, balstoties uz apjomīga pētījuma rezultātiem, kurā ņemti vērā Latvijas uzņēmumu finanšu rezultāti pēdējo piecu gadu laikā, kā arī analizēts, vai uzņēmuma darbība šajā laikā bijusi sabalansēta un stabila.

Pētījuma autori izceļ arī vairākus uzņēmumus, tostarp „Cleanhouse”, par labas personāla vadības praksi. Pētījumā iesaistītā eksperte Arta Biruma, personāla vadības konsultāciju uzņēmuma „Eiropersonāls” valdes locekle norāda, ka „Cleanhouse” ne tikai domā, kā audzēt savam uzņēmumam muskuļus, uzlabojot procesus, sistēmas un finanšu instrumentus, bet arī pārņem pasaules labāko praksi personāla jomā. Arta Biruma novērtē to kā tālredzīgu soli, jo tikai labs darba devējs var nodrošināt konkurētspēju laikā, kad nāksies cīnīties par labākajiem speciālistiem tirgū.

Pētījuma autori norāda, ka Latvijas efektīvākās vadības komandas un vadītāji spējuši būt tālredzīgi, kā arī laikus pārorientējuši un attīstījuši savus uzņēmumus. “Lursoft” valdes locekle Daiga Kiopa pētījumā uzsvērusi, ka tikai prasmīgs uzņēmuma vadītājs ar savu pieredzi spēj izveidot profesionālu komandu, kurā kopīgi strādājot, uzņēmums var stabili attīstīties – savlaicīgi prognozēt iespējamos riskus, analizējot tirgus tendences, atrast veiksmīgākos risinājumus. Uzņēmuma vadītājs spēlē izšķirošu lomu, lai tā pieņemtie lēmumi būtu izsvērti un pozitīvi ietekmētu uzņēmuma izaugsmi nākotnē.

Uzņēmēju topa lielu daļu veido pieredzes bagāti uzņēmēji, kuri ilgā laika periodā pierādījuši savu prasmi veiksmīgi vadīt uzņēmumus. Viņu vadītie uzņēmumi bieži vien tiek uzskatīti par nozares līderiem.